tisdag 20 april 2010

Vill du?

Kan vi inte göra något - eller vill vi inte?

Det finns många som hävdar att de inte köper ekologisk/närproducerad mat, för att den är dyrare..... och det är den ofta. Det är dessutom logiskt att den är det! Hög kvalitet kostar ofta mer. Om vi köper andra materiella saker är det många som är villiga att betala mer för en högre kvalitet - men inte för mat. Maten vi stoppar i oss ger oss bara tillfredsställelsen att kunna gå, hoppa, springa, skratta, kramas eller LEVA som man kan sammanfatta det.....!

För en del kan kostnaden vara en rimlig orsak att skylla på. För de som precis har pengar för att klara vardagen och som sällan kan unna sig något. Men större delen av de som bor i Sverige idag tror jag har råd, om de vill.....
Du behöver inte köpa allt ekologiskt eller närproducerat - men du kan överväga alternativet när du handlar - och köpa några saker till en början.

Extra intressant är det att höra att de personer som tycker det är för dyrt att köpa ekologiskt/närproducerat, inte heller tycker att det är ett alternativ att köra biogasbil. Trots att jämförelsekostnaden för biogas är 10.54 kr/l jämfört med bensinpriset på 13.27 kr/l. Kanske är det inte priset som är avgörande....

Jag förstår att det är roligare att köpa en mobiltelefon, platt-TV, nya möbler - eller något annat. Men det rimmar illa med en inställning att inte ha råd att göra något för att komma tillrätta med de problem som vi uppenbarligen har på vårt begränsade klot!

Jag är övertygad om att alla kan göra något, mer än vad vi gör idag! Frågan är bara om vi vill. För om vi inte vill - kan vi inte!!

Vad kan du göra idag, imorgon? Börja med något litet och lägg till varefter.

Inga kommentarer: