lördag 24 juli 2010

Hur ser du ut?

Finns det någon som är helt nöjd med hur den ser ut? Det är åtskilliga timmar av livet som ägnas till att fundera på hur vi ser ut.

Läste häromdagen ett härligt inlägg på Fighters blogg:
År 2008 sattes ett rekord. En målning av en nu levande konstnär (Lucian Freud) såldes för ca 200 miljoner kronor. Den föreställer en naken kvinna liggandes i en soffa. Undrar du hur hon ser ut?

Titta efter:













Visst tänker man att: "jo, men så skulle kvinnorna ser ut förr".
Men tavlan är alltså målad i nutid och kvinnan lever och har själv intervjuats om tavlan.

Tror ni att någon hade betalat 200 miljoner för en tavla med en mager kvinna på? Jag är tveksam.

Skulle idealen ändras om alla blev konstkännare?

Nästa gång du ser dig själv i spegeln
Tänk att det är en vacker, dyrbar tavla du ser!!

1 kommentar:

Outi sa...

Hej Anneli!
Tankar om ideal och utseende plågar nog många. Har själv till och från funderingar kring ämnet, men har liksom inte riktigt kommit fram till något bra. Men egentligen är väl det viktiga att man mår bra fysiskt och psykiskt.

Jag såg ett tv-program en gång, om en ung flicka som var jättetjock. Hon mådde jättedåligt psykiskt och skyllde på sin fetma, och den påverkade henne säkert negativt.

Hon tjatade till sig en magsäcksoperation och blev allt smalare. När hon var riktigt smal, mådde hon fortfarande lika dåligt psykiskt. Jag kände sån ilska mot läkarna som hade ignorerat detta redan från början, och bara genomfört operationen utan att behandla det som låg bakom. Vem som helst, som såg programmet, kunde se att fetman inte var hennes största problem.

Och då står man väl kvar på samma ställe och stampar, eller?

Kram, Outi